همین حالا در خبرنامه مشترک شوید تا آخرین اخبار ، اطلاع رسانی ها و تخفیف ها را دریافت کنید.

با ما در ارتباط باشید

تأثیر گفتار درمانی بر کاهش اضطراب کلامی

تأثیر گفتار درمانی بر کاهش اضطراب کلامی

تأثیر گفتار درمانی بر کاهش اضطراب کلامی کاملاً مشهود می باشد و گفتار درمانی علاوه بر این مزیت، با مزایای دیگری نیز همراه می باشد.

اضطراب (Anxiety)، یک هیجان شدید و ناخوشایند می باشد. شخص دچار این مشکل، عمدتاً از رویدادهای قابل پیش بینی در آینده که ممکن است در واقع تهدیدی باشد، هراس دارد. اضطراب، از متداول ترین حالات هیجانی می باشد و زیر مجموعه اختلالات روانی می باشد.

اضطراب چیست؟

اضطراب، یک وضعیت نگرانی، ناراحتی و استرس شدید می باشد که موقتاً در برابر شرایط استرس زا و نامطلوب بوجود می آید. این حالت هیجانی را بایستی پاسخ طبیعی بدن به ترس، تهدید و استرس به شمار آورد. این هیجان ممکن است شما را در مقابل خطرات، آگاه کند و با تحریک موردنیاز سبب تلاش بیشتر شود.

ولی زمانیکه سطح بالای اضطراب بر تمرکز، خواب و اجرای فعالیت های روتین زندگی تأثیر بگذارد، به گونه ای که کنترل کردن آن برای شما سخت می باشد، بیانگر اختلال سلامت روان می باشد. تأثیر گفتار درمانی بر کاهش اضطراب کلامی امروزه اثبات شده است. گفتار درمانی کرمان از راهکارهای اثربخش برای رفع اختلالات گفتاری ناشی از اضطراب استفاده می کند.

تأثیرات اضطراب بر بدن

اضطراب بر بدن افراد، تأثیرات مختلفی می گذارد که برخی از این تأثیرات موارد زیر است:

سیستم عصبی: اضطراب با ترشح هورمون استرس در بدن سبب فعال سازی سیستم عصبی اتونوم می گردد که این مسئله سبب ضربان قلب، تنفس سریعتر، تعریق فراوان و … می شود.

سیستم قلب و عروق: اضطراب سبب تغییرات فشار خون، افزایش تپش قلب، درد در قفسه سینه و … می شود.

مطالب مفید :   بهترین دکتر لکنت زبان در کرمان

سیستم گوارشی: اضطراب موجب تأثیر منفی بر سیستم گوارش شده و مشکلاتی مانند رفلاکس معده را بوجود می آورد.

سیستم ایمنی بدن: اضطراب سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود. در نتیجه افراد بیشتر با عفونت، التهابات و بیماری های مزمن مواجه می شود.

تأثیر گفتار درمانی بر کاهش اضطراب کلامی
تأثیر گفتار درمانی بر کاهش اضطراب کلامی

بررسی تأثیر گفتار درمانی بر کاهش اضطراب کلامی

گفتار درمانی، یک ابزار تأثیرگذار برای بهبود ارتباطات می باشد که تنها به بهبود برقراری ارتباط کمک نمی کند و در بهبود تمامی وجوه گفتاری و زبان اثرگذار می باشد. در نتیجه استرس و اضطراب ناشی از این مشکلات را حل می کند.

ارتباط پیچیده میان الگوهای گفتاری، پروسه شناختی و روانی را درنظر می گیرد. از تکنیک های مداخله گفتار درمانی برای کاهش نشانه های استرس و اضطراب با گسترش عادات ارتباطی بهتر، آگاه شوید.

در رویکردهای عملی که از سوی متخصص گفتاری به منظور کاهش استرس و اضطراب بهره گرفته می شود، تمرینات و تکنیک های نتیجه بخشی نهفته شده است. برخی از این تمرینات به صورت تمرینات آرامش بخش یا تکنیک های ذهن بازی می باشند.

نشانه های اختلال تکلم و گفتار به سبب اضطراب

تأثیر گفتار درمانی بر کاهش اضطراب کلامی موجب شده است که بسیاری از افراد برای رفع این مشکلات خود به مراکز گفتار درمانی مراجعه کنند. کلینیک پیام کرمان از بهترین مراکز گفتار درمانی در کرمان است که برای رفع مشکلات گفتاری ناشی از اضطراب، برنامه های بسیار خوبی دارد. اختلالات و مشکلات تکلم ناشی از استرس و اضطراب با نشانه های زیر همراه است:

  • فرد دچار لکنت می شود.
  • فرد مضطرب پیوسته کلمات و صداها را تکرار می کند.
  • مکث های طولانی در بین حرف زدن فرد مشاهده می شود.
  • فرد نمی تواند واژگان را به درستی بیان کند.
  • فرد دچار لرزش صدا است.
  • کلمات و صحبت های فرد، نامفهوم است.
  • فرد تعریق زیادی دارد.
  • فرد، تنفس درستی ندارد و در زمان صحبت کردن نفس نفس می زند.
مطالب مفید :   اختلال طیف اوتیسم یا ASD چیست ؟

روش های درمانی برای اختلالات گفتاری و کلامی ناشی از اضطراب

گفتار درمانی کرمان ، راهکارهای نوینی برای رفع مشکلات گفتاری و اضطراب افراد در این ارتباط دارد. با توجه به بررسی های صورت گرفته، مشخص شده است که گفتاردرمانی قادر به رفع بسیاری از اختلالات گفتاری ناشی از اضطراب می باشد.

این تکنیک های درمانی به صورت قابل توجهی سبب تقویت عضلات گفتاری و کاهش میزان اضطراب فرد در زمان صحبت کردن می شود و موجب می شود تا اشخاص قادر به بدست آوردن اعتماد به نفس خود شوند و مهارت لازم برای ارتباط برقرار کردن را بدست بیاورند.

گفتاردرمانی، یکی از اصلی ترین راهکارهای توانبخشی است که اختلالات تکلم و گفتار ناشی از اضطراب را برطرف می کند. گفتار درمانگر با طراحی تمرینات تخصصی، موجب تقویت عضلات گفتاری مانند دهان، صورت و گلو می شود. از طرف دیگر، بیمار یاد می گیرد که چطور تنفس خود را مدیریت کند و تک تک واژگان را با آرامش بیشتر بیان کند.

تأثیر گفتار درمانی بر کاهش اضطراب کلامی
تأثیر گفتار درمانی بر کاهش اضطراب کلامی

نقش اطرافیان در کاهش اضطراب و استرس افراد دارای اختلالات گفتاری

با توجه به تأثیر گفتار درمانی بر کاهش اضطراب کلامی می توان به حل این مشکل بسیار امیدوار بود. برترین تکنیک های کاهش اضطراب در اشخاص مبتلا به اختلالات گفتاری، در کنار اقداماتی که اطرافیان برای کاهش اضطراب و استرس افراد انجام می دهند، به نتیجه بسیار خوب منجر می شود. بنابراین نباید نقش اطرافیان را نادیده گرفت. پیشنهاد می شود که اطرافیان به نکات زیر توجه داشته باشند تا به درمان هر چه بهتر افراد کمک کنند:

  • سعی کنید که افراد را از محیط های پرتنش و پر اضطراب دور نگه دارید.
  • در حین حرف زدن به فرد، آرامش دهید و به وی تأکید کنید که بدون شتاب به صورت آرام آرام صحبت کند.
  • اگر فرد به بیان نادرست کلمات و جملات می پردازد، صحبت وی را قطع نکنید.
  • هیچ گاه اختلالات کلامی فرد را مورد تمسخر قرار ندهید.
  • به فرد مهلت دهید تا اشتباهات کلامی و گفتاری خود را، اصلاح کنند.
  • روند مطلوب و مثبت صحبت کردن فرد را به وی یادآور شوید و وی را تحسین کنید.
مطالب مفید :   علت شل حرف زدن ناگهانی

امیدواری از تأثیر گفتار درمانی بر کاهش اضطراب کلامی

افرادی که با این مشکل مواجه هستند و نگران مشکل خود هستند، بدانند که نگرانی آنها بی مورد است. زیرا مزایای گفتار درمانی برای این افراد ثابت شده است و افراد باید امیدوار باشند که می توانند مشکلات کلامی و گفتاری خود را حل کنند و اضطراب خود که می تواند منشاء یا پیامد این مشکل باشد را حل کنند. مسئله ای که باید مورد توجه قرار بگیرد تا مشکل افراد در این زمینه رفع شود، مراجعه به یک مرکز گفتار درمانی حرفه ای و مجرب است که تخصص لازم را دارا می باشد.

امتیاز دهی

نوشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * علامت گذاری شده اند

Call Now Button