همین حالا در خبرنامه مشترک شوید تا آخرین اخبار ، اطلاع رسانی ها و تخفیف ها را دریافت کنید.

با ما در ارتباط باشید

تکنیک های تلفظ درمانی برای کودکان و بزرگسالان

تکنیک های تلفظ درمانی برای کودکان و بزرگسالان

تکنیک‌های تلفظ درمانی برای کودکان و بزرگسالان عمدتاً متفاوت است و اغلب این تمرینات در رفع اختلالات گفتاری افراد اثرگذار می باشد.

درصد قابل توجهی از افراد مختلف با مشکلات تلفظ و اختلالات زبانی مواجه هستند. این مشکلات در گذشته غیرقابل حل به نظر می رسیدند اما امروزه تکنیک های نوینی طراحی شده اند که به رفع مشکلات گفتاری و تلفظی کمک زیادی می کنند و فرد می تواند بدون اختلال صحبت کند. بهترین گفتار درمانی کرمان برای حل مشکلات تلفظی افراد در سنین مختلف، راهکارهای بسیار خوبی را ارائه می دهد.

منظور از تلفظ چیست؟

قبل از اینکه درباره تکنیک‌های تلفظ درمانی برای کودکان و بزرگسالان صحبت کنیم، نخست به این مسئله می پردازیم که منظور از تلفظ دقیقاً چیست. تلفظ، قسمتی از صدای گفتاری می باشد که بیانگر توانایی فرد برای تولید صداهای واضح و درست می باشد. توانایی فرد برای صحبت واضح و با درک درست، تلفظ نامیده می شود. چگونگی بیان خوب، لحن، استرس و استانداردهای هر زبان، در مجموع مربوط به تلفظ می باشد. تلفظ با توجه به گویش، لهجه و گروه قومی فرق می کند.

اختلالات تلفظی به چه معناست؟

با تکنیک‌های تلفظ درمانی برای کودکان و بزرگسالان به رفع مشکلات تلفظی بسیار امیدوار باشید. اختلالات تلفظی به معنای اختلال تلفظی، بیان اشتباه و تولید نادرست صدا در گفتار می باشد. این مشکلات ممکن است برای افراد از سنین مختلف بوجود می آید. افراد مبتلا به این مشکل، نمی توانند بعضی از صداها را به صورت درست تلفظ کنند.

اجزای دهان ما برای تولید صداهای گفتاری به صورت هماهنگ کار می کند. در صورتیکه این اجزا در زمان تولید صدا در جای خود نباشند، صدای گفتاری ما با مشکل مواجه می شود. به طور مثال فرد به جای تلفظ صدای “ق” صدای “گ” را بیان کند، در این حالت فرد با اختلال تلفظی مواجه شده است.

مطالب مفید :   درمان لکنت زبان در کودکان 3 ساله
تکنیک های تلفظ درمانی برای کودکان و بزرگسالان
تکنیک های تلفظ درمانی برای کودکان و بزرگسالان

علت اختلالات تلفظی در بزرگسالان چیست؟

تکنیک‌های تلفظ درمانی برای کودکان و بزرگسالان بر اساس علت وجود مشکل در فرد، تنظیم می شود. بزرگسالان ممکن است به علل مختلفی به این مشکلات دچار شوند که برخی از آنها، شامل موارد زیر است:

  • یادگیری اشتباه صدای گفتار از دوران کودکی
  • اختلالات گفتار عصبی حرکتی
  • حرف زدن به زبان مادری
  • تغییرات لهجه و دیالکتیکی
  • برخی از بیماری ها مانند سکته مغزی
  • و …

علت مشکلات تلفظی در کودکان چیست؟

علت بوجود آمدن مشکلات تلفظی در کودکان را به دو دسته کلی تقسیم می کنیم که شامل موارد زیر است:

علت عضوی: مواردی مانند ناهنجاری فک، ناهنجاری دهان، ناهنجاری زبان، ناشنوایی عقب ماندگی ذهنی و … سبب مشکلات تلفظی می شوند.

علت یادگیری: تقلید و الگوبرداری از اختلالات تلفظ سایر افراد، تشویق و تحریک بزرگترها، ناتوانی کودک در درست صحبت کردن و … موجب اختلالات تلفظی کودکان می شوند.

علائم و نشانه های اختلال تلفظی

اگر شاهد علائم این مشکل باشید باید با استفاده از تکنیک‌های تلفظ درمانی برای کودکان و بزرگسالان به حل مشکل اقدام کنید. این تکنیک ها در گفتار درمانی کرمان تحت نظر متخصصان انجام می شود. کودکی که با این مشکل روبرو است صدایی را به جای صدای دیگری به کار می برد. گاهی نیز کودک، صدایی را اضافه می کند. این مسئله موجب می شود که درک صحبت کودک دشوار شود.

البته تلفظ اشتباه کودکان در مواقعی طبیعی می باشد. اگر کودک در سنین خردسالی است و برخی از صداها و حروف را به اشتباه تلفظ می کند، طبیعی است. اما اگر مشکل کودک با بالا رفتن سن برطرف نشد، باید به بررسی مشکل پرداخت.

مطالب مفید :   گفتاردرمانی حروف س، ق، ز، ل، گ

نکته ای که درباره اختلالات تلفظی در بزرگسالان باید مورد توجه قرار بگیرد این است که گاهی اختلال تلفظ در افراد به دلیل گویش و لهجه آنها است. گفتاردرمانگران و متخصصان به خوبی می توانند تشخیص دهند که اشتباهات تلفظ و تغییرات در بیان صداها و واژگان، یک مشکل تلفظی است و یا اینکه یک مسئله عادی است.

جدیدترین تکنیک‌های تلفظ درمانی برای کودکان و بزرگسالان

گفتار درمانگران با توجه به دلیل اشتباه حرف زدن کودک یا بزرگسال، تکنیک هایی را برای درمان فرد درنظر می گیرند. بعضی از کودکان، تفاوت هایی میان صدای غلط و صدای درست نمی بینند. درمان این مشکل با تمیز شنیداری صدا آغاز می شود.

گفتار درمانگران برای آموزش تلفظ درست هر صدایی، تمریناتی را در نظر دارند. این تمرینات و تکنیک ها بسیار متنوع هستند و اغلب آنها توسط چوب آبسالانگ و تحریک بخشی از زبان اجرایی می شود. هر واج دارای سه خصوصیت خاص است:

  • جایگاه تولید: منظور از جایگاه تولید مکان برخورد زبان یا لب جهت بوجود آمدن صدا می باشد. به طور مثال جایگاه تولید صدای “پ”، دو لپی می باشد.
  • شیوه تولید: صداها بر مبنای روش ویژه ای همانند انفجاری، سایشی، انسایشی و … بیان می شود.
  • واکداری و یا بی واکی: هر یک از صداها به صورت واک دار یا بی واک می باشد.

چالش های اساسی کودکان مبتلا به اختلالات تلفظی

با تکنیک‌های تلفظ درمانی برای کودکان و بزرگسالان می توان بسیاری از چالش های کودکان و بزرگسالان دچار مشکلات تلفظی را حل نمود. اصلی ترین چالش های این افراد شامل موارد زیر است:

  • اختلال در بیان احساس و حالات
  • اختلال در مهارت درک مطلب
  • ترس از ارتباط گرفتن با سایرین
  • از دست رفتن اعتماد به نفس
  • یادگیری نارست زبان
مطالب مفید :   تشخیص لکنت زبان در کودکان و بزرگسالان
تکنیک های تلفظ درمانی برای کودکان و بزرگسالان
تکنیک های تلفظ درمانی برای کودکان و بزرگسالان

نکات مهم درباره درمان اختلالات تلفظی در کودک و بزرگسال

با تکنیک‌های تلفظ درمانی برای کودکان و بزرگسالان می توان در مدت زمان کوتاهی شاهد پیشرفت در روند صحبت کردن فرد بود. برخی از نکاتی که باید مورد توجه قرار داد، عبارتند از:

  • در زمان صحبت کردن صدای خود را ضبط نموده و به نمونه صدا، گوش داده شود.
  • صدایی که صحیح تلفظ نمی شود، یادداشت برداری شود.
  • به لهجه، لحن و استرس در کلمات باید توجه شود.
  • بر روی شکل گیری صحیح صداها کار شود و مجدداً به ضبط آنها اقدام شود.
  • صحبت کردن به صورت آهسته انجام شود.
  • در زمان انجام تمرینات، خود را در آینه مشاهده نمود.
  • در زمان حرف زدن بر واژگان و صداهای ضروری تمرکز شود.

بهترین تکنیک‌های تلفظ درمانی برای کودکان و بزرگسالان در کلینیک های گفتار درمانی حرفه ای مانند کلینیک پیام کرمان به کار گرفته می شوند.

امتیاز دهی

نوشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * علامت گذاری شده اند

Call Now Button