همین حالا در خبرنامه مشترک شوید تا آخرین اخبار ، اطلاع رسانی ها و تخفیف ها را دریافت کنید.

با ما در ارتباط باشید

درمان گفتار در افراد با سندرم داون

درمان گفتار در افراد با سندرم داون

درمان گفتار در افراد با سندروم داون با نتایج خوبی همراه است و به بهبود بسیاری از ناتوانی های این افراد، کمک شایانی می کند.

سندروم داون، یک اختلال ژنتیکی می باشد که در آن یک جنین دارای یک کروموزوم اضافی می باشد. برترین روش پیشگیری از این بیماری، انجام تست های غربالگری و آزمایش خون از سوی پزشکان ژنتیک می باشد.

سندروم داون چیست؟

سندروم داون، متداول ترین اختلال کروموزومی ژنتیکی می باشد و علت اختلال در یادگیری کودکان است. این مشکل معمولاً موجب اختلالات دیگر پزشکی مانند اختلالات قلبی می شود. سندروم داون، یک بیماری ژنتیکی می باشد که در آن نوزادان با یک کروموزم اضافی به دنیا می آیند.

اغلب افراد از 23 جفت کروموزم برخوردار هستند که در مجموع 46 کروموزوم در هر سلول بدن می باشد. شخصی که به این مشکل دچار است، یک نسخه اضافی از کروموزم شماره 21 دارا می باشد. در واقع سلول های وی به جای 46 کروموزوم، 47 کروموزوم دارد. این مسئله موجب ایجاد بیماری داون و تغییراتی در رویکرد مغز و بدن و طول عمر افراد سندروم داون است.

اوتیسم و سندروم داون، با یکدیگر متفاوت هستند. یکی از تفاوت های این دو این است که اوتیسم به صورت یک اختلال طیفی می باشد. اما سندروم داون یک اختلال ژنتیکی می باشد. افراد اوتیسمی قادر است طیف زیادی از نشانه ها و توانایی ها را داشته باشد افراد ابتلا به سندروم داون دارای خصوصیات فیزیکی و فکری یکسانی می باشند. درمان گفتار در افراد با سندروم داون باید تحت نظر متخصص انجام شود.

مطالب مفید :   چه کودکانی به گفتار درمانی نیاز دارند؟
درمان گفتار در افراد با سندرم داون
درمان گفتار در افراد با سندرم داون

نشانه های سندروم داون چیست؟

والدین نباید از درمان گفتار در افراد با سندروم داون غافل شوند. نشانه های سندروم داون در تمامی افراد یکسان نیست. درست است که سندروم داون دارای تأثیرات ذهنی و جسمی می باشد اما این تأثیرات در افراد گوناگون ممکن است فرق کند. بعضی از افراد دارای نشانه های خفیف هستند. یک فرد سندروم داون ممکن است ازدواج کرده باشد و یا اینکه در محل کار مشغول باشد. اما برخی از بیماران سندروم داون با مشکلات زیادی مواجه هستند و قادر به پیگیری زندگی عادی و روزمره خود نیستند.

افراد دارای سندروم داون دارای مشخصات ظاهری مانند چشم های بادامی، صورت تخت، بینی تخت، گوش های کوچک، نقاط سفید کوچک بر بخش رنگی چشم، زبان قرار گرفته در خارج از دهان، یک چین بزرگ در کف دست، انگشتان کوتاه، قدرت کم عضلات، مفاصل سست، قد کوتاه، گردن کوتاه، سر کوچک و … هستند. بنابراین با دیدن نشانه های ظاهری می توان از سندرومی بودن فرد اطمینان حاصل نمود. اما تشخیص این بیماری در نوزادان و خردسالان دشوار است. درمان گفتار در افراد با سندروم داون به زمان مناسبی نیاز دارد و نتیجه درمانی سریعاً حاصل نمی شود.

روش های درمانی برای سندروم داون

در گفتار درمانی کرمان از روش های بسیار خوبی برای کاهش اختلالات گفتاری افراد مبتلا به سندروم داون استفاده می شود. درمان کلی و مشخصی برای افراد دارای سندروم داون ابداع نشده است. اما مجموعه ای از درمان های فیزیکی و رشدی می توانند به کاهش عوارض و مشکلات این افراد کمک کنند. هر چه درمان ها زودتر انجام شود، احتمال موفقیت آمیز بودن روش های درمانی بیشتر است.  برخی از اقدامات درمانی لازم برای این بیماران شامل موارد زیر است:

مطالب مفید :   گفتار درمانی در کرمان

گفتاردرمانی: درمان گفتار در افراد با سندروم داون موجب رفع اختلالات کلامی و گفتاری فرد می شود. کسب نتیجه اثرگذار به شدت مشکل فرد بستگی دارد. ممکن است فرد بتواند به خوبی صحبت کند و یا اینکه فرد فقط بتواند نیازهای ضروری خود را بیان کند.

فیزیوتراپی: فیزیوتراپی در رشد حرکتی و افزایش قدرت، تأثیر دارد. کودکان خردسال سندروم داون، باید به فیزیوتراپی بپردازند.

کار درمانی: کار درمانی موجب می شود که مهارت های فرد گسترش پیدا کند. این مهارت ها به موارد مختلفی مانند لباس پوشیدن، غذا خوردن، انجام تکالیف مدرسه و … مربوط می شود.

درمان دارویی: برای رفع برخی از مشکلات و عوارض فرد مبتلا به سندروم داون، نیاز است که داروهایی مصرف شود که پزشک متخصص پس از معاینه کامل از وضعیت فرد، این داروها را برای وی تجویز می کند.

درمان گفتار در افراد با سندرم داون
درمان گفتار در افراد با سندرم داون

روش های درمان گفتار در افراد با سندروم داون

بهترین گفتار درمانی کرمان برای کاهش مشکلات گفتاری این دسته از افراد، تکنیک های خاصی را درنظر گرفته است. گفتار درمانی به گسترش مهارت های ارتباطی این افراد کمک می کند. در این تکنیک، کار بر روی مهارت های زبانی بیانی انجام می شود. در این درمان ها به یادگیری چگونگی بهره گیری از کلمات و جملات، چگونگی واضح کردن گفتار خود، تلاش برای درک صحبت های دیگران پرداخته می شود.

آموزش مهارت های اجتماعی به این دسته از افراد کمک می کند تا چگونگی ایجاد برقرار ارتباط با دیگران را فرا بگیرند.

ابزارهای متعددی برای درمان افراد درگر تریزومی 21 قابل استفاده هستند. برخی از این ابزارها شامل کتاب های تصویری، فرهنگ لغات زبان اشاره و دستگاه های تولید گفتار در این زمینه مؤثر و سودمند می باشند. به علاوه، نرم افزارها و برنامه های گوناگونی وجود دارند که به برقرار ارتباط افراد، کمک زیادی می کنند.

مطالب مفید :   تکنیک‌ های کاهش اضطراب در افراد مبتلا به لکنت

مزایای درمان گفتار در افراد با سندروم داون

  • مهارت های ارتباطی فرد، بهبود پیدا می کند و این نتایج کاملاً قابل محسوس می باشد.
  • روابط اجتماعی فرد بهبود پیدا می کند.
  • فرد در نقشی که دارد به عنوان یک همسر، یک فرزند، یک کارمند و … موفق تر عمل می کند.
  • کیفیت زندگی فرد بهبود پیدا می کند.
  • فرد به استقلال بیشتری دست پیدا می کند.
  • روابط خانوادگی افراد بهتر می شود.
  • فرد بهتر می تواند به یادگیری بپردازد.
  • فرد مبتلا به سندروم داون به اعتماد به نفس لازم دست پیدا می کند و احساس مفید بودن و مستقل بودن دارد.

اگر به کسب مزایای مذکور علاقمند هستید سریعاً به مراکز گفتار درمانی مراجعه کنید. فراموش نکنید که هر مرکز گفتار درمانی نمی تواند به درمان موفقیت آمیز شما یا فرزندان شما کمک کند. بنابراین در انتخاب کلینیک گفتار درمانی، وسواس لازم را به خرج دهید. درمان گفتار در افراد با سندروم داون بهتر است هر چه سریعتر آغاز شود تا نتایج بهتری را فراهم کند. متخصصان گفتار درمانگر از بیماران سندروم داون، شناخت نسبتاً خوبی دارند و به تنظیم تکنیک ها و تمرینات درمانی آنها به محدودیت های آنها، توجه دارند.

امتیاز دهی

نوشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * علامت گذاری شده اند

Call Now Button