همین حالا در خبرنامه مشترک شوید تا آخرین اخبار ، اطلاع رسانی ها و تخفیف ها را دریافت کنید.

با ما در ارتباط باشید

گرفتگی زبان به چه دلیل است ؟

گرفتگی زبان

گرفتگی زبان به چه دلیل است ؟ این مشکل ممکن است برای هر فردی بوجود بیاید. دلایل بروز این مشکل را بررسی می کنیم.

گرفتگی زبان که لکنت زبان نیز نام دارد، اثرات عمیقی بر زندگی افراد دارد و ممکن است بر روحیه آنها اثر بگذارد و اعتماد به نفس آنها را از بین ببرد. در مواقع متعددی مشکل گرفتگی زبان موقتی برای افراد بوجود می آید و پس از مدتی مشکل به صورت خود به خودی رفع می شود.

اما اگر این مشکل، یک مشکل دائمی باشد نیاز به بررسی و درمان دارد. با مراجعه به بهترین گفتاردرمانی کرمان می توان بسیاری از اختلالات گفتاری و کلامی را برطرف نمود.

گرفتگی زبان به چه صورت است؟

قبل از اینکه به این مسئله بپردازیم که گرفتگی زبان به چه دلیل است ، با این مشکل بیشتر آشنا می شویم. گرفتگی زبان، نوعی اختلال گفتاری می باشد که در آن فرد قادر به بیان کلمات به صورت پیوسته و روان نیست. این اختلال به شکل های مختلفی بروز می کند. زمانی که افراد دچار این مشکل می شوند، نمی توانند منظور خود را به درستی بیان کنند و آنچه را که دقیقاً می خواهند بر زبان بیاورند.

بیشتر افرادی که به این مشکل دچار می شوند، کودکان هستند. برخی از کودکان با گذشت زمان و پیشرفت زبانی، شاهد رفع تدریجی این مشکل هستند. اما اگر هیچ نشانه ای از بهبود مشکل گرفتگی زبان در کودکان دیده نشود، حتماً باید برای درمان به کلینیک گفتاردرمانی کرمان یا دیگر شهرها مراجعه نمود.

نشانه های گرفتگی زبان چیست؟

در پاسخ به اینکه گرفتگی زبان به چه دلیل است ، باید بگوییم که علت مشکل ممکن است موارد متعددی باشد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم. نشانه های گرفتگی زبان عبارتند از:

  • فرد به سختی می تواند کلمه یا عبارت یا جملات را شروع کند و شروع آنها برایش بسیار دشوار است.
  • حرف یا صدا توسط فرد بسیار طولانی بیان می شود.
  • فرد برای بیان هجا یا کلمات ویژه خود سکوت کرده یا مکث طولانی می کند.
  • فرد به برخی از کلمات، عباراتی مانند اوم، ام، ای و … را اضافه می کند و سپس کلمات بعد را به زبان می آورد.
  • فرد با تنش بسیار زیادی صحبت می کند و بسیاری از اجزای صورت یا بدن خود را تکان می دهد تا بتواند آنچه را که می خواهد به زبان بیاورد.
  • فرد در هنگام صحبت کردن استرس دارد.
  • فرد در زمان صحبت کردن به انجام کارهایی مانند چشمک زدن، لرزش لب و فک، تیک زدن و تکان دادن سر و قفل کردن مشت ها و … اقدام می کند.
مطالب مفید :   گفتاردرمانی در منزل برای بزرگسالان کرمان
گرفتگی زبان
گرفتگی زبان

گرفتگی زبان به چه دلیل است و آیا درمان دارد؟

گرفتگی زبان به دلایل مختلفی رخ می دهد. اما متداول ترین دلیل این مشکل، عدم شکل گیری مسیرهای عصبی مغز می باشد که با بزرگ شدن کودک ممکن است رفع شود. اما اگر فردی در بزرگسالی باز هم با مشکل گرفتگی زبان روبرو است، دچار لکنت یا گرفتگی اکتسابی یا دیررس شده است. برخی از افراد به دلیل سکته های مغزی دچار گرفتگی می شوند. در مواردی ممکن است علت گرفتگی یا لکنت، وارد شدن ضربه به سر باشد. در مواردی مشاهده شده است که افراد در اثر مشکلات عاطفی با مشکل گرفتگی زبان مواجه می شوند.

گفتاردرمانگران بر این باورند که عواملی مانند فشارهای عصبی، پایین بودن اعتماد به نفس، خجالتی بودن، تمرکز نداشتن و … سبب گرفتگی زبان می شوند. به هر حال در مواقع متعددی می توان این مشکل را با روش های گفتاردرمانی حل نمود. اینکه متوجه شویم گرفتگی زبان به چه دلیل است ، بسیار مهم است. روش های درمانی شامل موارد زیر است:

درمان شکل دهی روانی گفتار

در این روش تلاش می شود که حرف زدن با سرعت پایینی انجام شود. استفاده از جملات و عبارات کوتاه کمک می کند تا فرد بتواند تسلط لازم را بر روی جملات بیان شده از سوی خود پیدا کند. مورد بعدی، کشیدن حروف صامت و صدادار می باشد تا فرد بدون انقطاع و وقفه صحبت کند و بریده بریده حرف نزد. تمرین کردن در توانایی پیدا کردن در سریع و پیوسته حرف زدن، بسیار نقش دارد.

مطالب مفید :   کباب یا تباب

درمان اصلاحی گرفتاری زبان

تا به اینجا تقریباً متوجه شدیم گرفتگی زبان به چه دلیل است و چرا این مشکل در برخی از افراد رخ می دهد. علت مشکل در تعیین روش درمانی مؤثر است. در درمان اصلاحی، هدف اصلاح است تا ادای کلمات ساده تر شود و تلاش زیادی برای بیان آنها صورت نگیرد. استرس سبب بیشتر شدن مشکل می شود. چارلز ون ریپر، درمان اصلاحی را در سال 1973 ثبت نمود. این اقدامات درمانی به صورت چندین مرحله شامل شناسایی، حساسیت زدایی، اصلاح و تثبیت می باشد.

گفتاردرمانی برای رفع گرفتگی زبان ( گرفتگی زبان به چه دلیل است )

گفتاردرمانی بر اساس تکنیک های مختلفی انجام می شود. امروزه روش های گفتاردرمانی نسبت به گذشته بسیار پیشرفت کرده است و روش های درمانی جدید، با اثرگذاری بیشتری همراه است و بیشتر نتیجه بخش می باشد. گفتاردرمانگران به دقت به معاینه فرد اقدام نموده و سپس تشخیص می دهند که برای رفع مشکل باید چه اقدامی انجام دهند و کدامیک از تکنیک های گفتاردرمانی برای رفع مشکل فرد، مناسب است.

گرفتگی زبان
گرفتگی زبان

گرفتگی زبان ناگهانی در بزرگسالان و دلایل بروز مشکل

در بررسی اینکه گرفتگی زبان به چه دلیل است ، باید گفت علت مشکل در کودکان و بزرگسالان ممکن است متفاوت است. برخی از بزرگسالان به یکباره دچار این مشکل می شوند که دلایل آن ممکن است عوارض جانبی دارو، عوامل عصبی، استرس روانی یا اضطراب، سوء مصرف مواد، عوامل احساسی، عفونت های مغزی، اختلالات متابولیک و … باشد.

مطالب مفید : چه زمانی باید نگران حرف نزدن کودک باشیم

فردی که دچار این مشکل شده است باید از سوی متخصصان مورد ارزیابی قرار بگیرد. بر اساس علت مشکل گرفتگی زبان می توان بهترین راه درمانی را برای بزرگسالان انتخاب نمود. راه های درمانی بر حسب علت مشکل شامل گفتاردرمانی، روان درمانی، دارودرمانی و یا ترکیبی از این روش ها می باشد. در اغلب مواقع، مداخله پزشک ضرورت دارد و نمی توان صرفاً با تمرینات گفتاردرمانی به رفع مشکل اقدام نمود.

مطالب مفید :   گفتاردرمانی لب شکری در کرمان

اولین اقدام لازم برای شروع روند درمانی بررسی این مسئله است که گرفتگی زبان به چه دلیل است و چرا فرد به این مشکل دچار شده است. حتماً برای معاینه و بررسی وضعیت خود به متخصصان و مراکز درمانی معتبر و حرفه ای مراجعه کنید تا با اقدامات درمانی تخصصی و مؤثر بتوانید بهترین نتیجه را از روند درمانی خود دریافت کنید.

امتیاز دهی

نوشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * علامت گذاری شده اند

Call Now Button